Over mij

Met mijn achtergrond als verpleegkundige weet ik dat een gezonde levensstijl enorm veel voordelen heeft. Zo ook het genezen, verminderen en vooral voorkomen van ziekten. Het is mijn passie andere mensen te helpen, zowel in mijn privéleven als in mijn werk.

Sinds mijn eerste bijbaan tot aan mijn laatste vaste werkplek, heb ik altijd in de zorg gewerkt. Mijn moeder is ook verpleegkundige, dus het zorgen is me met de paplepel ingegoten. Met bijna alle facetten in de zorg ben ik bekend. Ik heb gewerkt in het ziekenhuis op verschillende afdelingen, thuiszorg, revalidatie, verpleeghuizen en gesloten afdelingen. Zo werd mijn interesse gewekt voor het menselijk lichaam en brein. Waartoe zet iemand een stap letterlijk en figuurlijk vooruit en wanneer achteruit.

Waarom reageren mensen zoals zij op dat moment reageren?
Wat zouden deze mensen kunnen inzetten om het op een andere manier te bekijken?

Coaching

Als verpleegkundige zag ik dat cliënten verschillende disciplines kregen toegewezen. Denk aan hulp bij beweging (fysio), voeding (diëtiste) of zorg (verpleegkundige/arts/kraamhulp).

Maar waar cliënten vooral behoefte aan hadden was aan iemand die samen met hen ging werken aan het vertrouwen in hunzelf en balans te vinden in de huidige situatie.

Iemand die kijkt naar alle levensgebieden. Iemand die de cliënt als een geheel ziet. Als er in een van de levensgebieden iets verandert, zie je vaak dat er in alle andere gebieden ook dingen gaan verschuiven, waardoor de cliënt niet meer in balans is. Daardoor ben ik mijn opleiding tot Life coach gaan volgen, met veel plezier. Vooral het stukje mindset vond ik erg interessant. 

Mijn missie is om zwangeren en moeders weer in balans te brengen met alle aspecten in hun leven.

Start van mijn onderneming 

Ik heb 2 heerlijke kinderen: Melle van 5 en Lize van 4. 
Toen ik voor het eerst moeder werd zat ik op een roze wolk. Heerlijk de hele dag met die kleine in mijn armen.
Na een kleine 6 maanden was ik, per ongeluk, alweer zwanger. Ik vond het vreselijk, Melle was nog net niet van de borstvoeding af en mijn lichaam voelde nog helemaal niet van mezelf. Uiteindelijk heb ik het een plekje kunnen geven en er later ook van kunnen genieten dat ik weer zwanger was.
Toen mijn dochtertje werd geboren na een zware bevalling thuis, was die roze wolk als bij de eerste niet te bekennen. Ik was constant moe, ze dronk slecht, kolven terwijl ik dubbele borstontsteking had en Lize huilde alleen maar. Later werd ook door het ziekenhuis geconstateerd dat Lize een huilbaby was. Ik vond het moeilijk om toe te geven, maar ik vond het zwaar. Tijdens die periode heb ik mezelf compleet weg gecijferd, had ik gedachten als:
Is dit het nou? Ik vind het zo helemaal niet leuk!
En maar doorgaan op de automatische piloot.
Niet kunnen genieten van de kleine momenten met mijn kinderen en als ik tijd voor mezelf had deed ik er weinig tot niks mee. Beetje op mijn telefoon scrollen, doelloos tv-kijken of letterlijk de dag uitzitten. Uiteindelijk ben ik daar wel weer uitgekrabbeld, uit dat dal, want dat was het.
 
Later toen het met Lize weer beter ging, begon Melle. Hij had gedragsproblemen thuis en we konden onze vinger er maar niet opleggen, maar mijn moedergevoel vertelde me dat er iets niet klopte. Met Melle is het daarna jaren wat turbulent geweest.

 

Na een hoop onderzoeken en bezoeken aan therapeuten, kregen wij te horen dat hij hoogbegaafd en hoogsensitief is. Een heftige tijd. Gelukkig nam deze diagnose onze eigen onzekerheden weg.

Want in zo’n onzekere periode ga je flink aan jezelf twijfelen

Ik was alleen maar doorgegaan en maar zorgen voor letterlijk en figuurlijk iedereen. Alleen ik was de aller belangrijkste vergeten, mezelf…
Ik zakte ineen, kon niks meer. Burn out…
 
Op dat moment was er even overal chaos, thuis, mijn werk, de kinderen en in mijn hoofd. Wat ik op dat moment heel erg miste was een workshop, een training of een praatgroep zonder dat je gelijk naar een psycholoog of een praktijkondersteuner moest. Toen ik uiteindelijk mijn opleiding tot life coach had volbracht dacht ik gelijk.. hier moet en ga ik wat mee doen.
Deze hele situatie heeft mij een spiegel voorgehouden. Ik kwam mezelf flink tegen. Ook tijdens mijn werk als verpleegkundige heb ik met leven, dood, familie, ziekte, herstel, vertrouwen en eigen emoties te maken gehad. Dit leverde soms confrontatie op met mezelf, mijn waarden en mijn visie op het leven. Hierdoor heb ik mezelf ontwikkeld en weet ik waar ik voor sta.
Ik vind het heerlijk dat ik door middel van mijn coaching trajecten en workshops anderen kan ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

Begin met jezelf… de rest dat volgt.

Zie jij coaching van mij wel zitten?

Plan dan nu hier je afspraak in!

Bel mij!