ASMR

Ik moet je iets bekennen… dit word mijn officiële coming-out!
 
Ik luister naar ASMR
Je weet niet wat dat is? Je bent niet de enige. In deze blog ga ik je uitleggen wat het is, hoe het werkt en wat mijn favorieten zijn. Sit back and enjoy, want misschien word dit voortaan wel jou ultieme relax moment

Oké ASMR, Defak is dat?

ASMR staat voor: Autonomous Sensory Meridian Response. 

Dit zijn filmpjes of podcasts van mensen die geluiden en bewegingen maken die je “tingles” geven. Die tingles zijn bijvoorbeeld mond geluiden, smak geluiden, tapping (nagels tikken op bepaalde voorwerpen), watergeluiden, kraak geluiden, fluisteren, handgeluiden, handgebaren, oor massages op een pop, hoofdmassages op een pop en ga zo maar door. Tingles houdt in dat het voelt alsof iemand over je rug of arm kriebelt, in je haar loopt te friemelen of word gemasseerd. Je ontspant, het verlaagd stress, helpt je beter slapen en zou zelfs helpen tegen het verhelpen van pijn.

Voor iedereen zijn die tingles oftewel tintelingen anders. Ook niet iedereen is hier gevoelig voor. De een ervaart het meer als de ander en sommige ervaren de tintelingen helemaal niet. You hate it or you love it.
ASMR

You-tube

Vanaf ongeveer 2010 kwam er een opmars en sindsdien zijn de filmpjes alleen maar gaan groeien. Op you-tube worden de ASMR-filmpjes miljoenen keren bekeken. Ondanks dat er heel veel mensen naar kijken en tintelingen krijgen, weet de wetenschap nog niet goed hoe het precies werkt. Wat ze wel weten is dat uit onderzoek is gebleken dat bepaalde netwerken in de hersenen bij mensen die tintelingen krijgen van ASMR anders zijn dan mensen die daar geen tintelingen van krijgen. Ook hebben ze bewezen dat je hartslag aanzienlijk naar beneden gaat tijdens een ASMR ervaring. Wat precies leidt tot die daling, is nog niet bekend. Het is zelfs zo, dat de hartslag meer naar beneden gaat dan bij een mindfullnes oefening!

 

Vaak word ASMR vergeleken met erotiek of seks terwijl dat nergens op slaat. Sommige mensen geven namelijk de tintelingen de naam ‘hersenorgasme’, maar die benaming is niet juist. ASMR wordt namelijk niet opgebouwd om een soort climax te bereiken. Volgens wetenschapper dr. Vincent Meelberg wordt de naam ‘hersenorgasme’ daarom beter niet gebruikt.

 

As we speak, heb ik oortjes in met een van mijn favoriete ASMR podcasts. Mij maak je dus echt niet blij met smak of eet geluiden. Dit werkt voor mij averechts. Ik vind het onwijs ontspannend om te luisteren naar kraakgeluiden, massage geluiden of gefluister. Een aantal jaar geleden kwam ik per toeval op een ASMR you-tube filmpje. Eerst vond ik het wel een beetje vreemd, maar voelde al gauw ontspanning. Op dat moment zat ik ook niet helemaal lekker in mijn vel en kon wel wat ontspanning gebruiken zonder dat mijn hoofd op volle toeren draaide. Op dit moment gebruik ik het als ik een drukke dag heb gehad, als ik aan het werk ben of als ik in niet slaap kan komen. Ik word zo nu en dan nog wel eens wakker met mijn oortjes nog in! Regelmatig word ik nog wel eens belachelijk gemaakt over mijn liefde voor ASMR. Vaak zijn dat ook de mensen die geen tintelingen krijgen. Ze zijn volgens mij gewoon jaloers 😉

 

Hier deel ik mijn favorieten

ASMR GLOW – Dit meisje heeft zowel een podcast als een youtube account. Gebruikt veel mond geluiden.

 

Ting ting ASMR – Chinese vrouw, staat bekend om haar “HI Guys, wercome back” slogan. Maakt veel filmpjes op you-tube met hoofdmassage’s en kappers filmpjes. Ze is ook echt een kapster en dat maakt het leuk om te zien.

 

Latte ASMR – Heel lief en rustig meisje op youtube. Maakt haar hele achtergronden zelf en probeert speelt zo realistisch mogelijk een rollenspel. Zij maakt gebruik van handbewegingen en massage geluiden. Fijn als je ook kan kijken naar een video.

 

ASMR Magic – Heeft altijd onwijs mooie filmpjes op you-tube. Doet heel veel gekke geluiden en probeert ook altijd weer nieuwe geluiden te bedenken.

 

Als je ASMR intypt op you-tube krijg je miljoenen hits. Ook op Spotify staat er een playlist van ASMR op. Onderzoek waar jij tintelingen van krijgt

Kende jij dit al en werkt het voor jou?

 

Liefs,

Anouska

 

EBOOK

GRATIS E-BOOK

Ontdek hoe je:

🌟Minder twijfels krijgt over jouw aanpak van het moederschap.
🌟Meer kan gaan genieten van je kids.
🌟Meer verbinding maakt met jezelf waardoor je er beter kan zijn voor je kids.

Download hem nu helemaal gratis. Inclusief tips, opdrachten en invul sheets!

Gelukt! Het e-book komt nu jouw kant op.